Extensii care te pot ajuta pentru scrierea unui articol sau email

Extensiile Chrome vă pot face viața mult mai ușoară, mai ales ca scriitor. Iată câteva dintre cele mai bune!

Dacă aveți o extensie Google Chrome bună, vă puteți face productivi și vă puteți îmbunătăți calitatea muncii. Sunt disponibile diverse extensii pentru a vă ajuta să scrieți mai bine.

Iată câteva extensii pentru browserul Google Chrome care vă vor ajuta să vă gestionați cercetările, să îmbunătățiți calitatea conținutului și să reduceți distragerea atenției.

1. Grammarly

Această extensie verifică textul pentru greșeli de ortografie și de gramatică. Utilizatorii care au cont Free de Grammarly pot accesa funcții limitate, iar utilizatorii premium pot accesa toate funcțiile.

Această extensie este utilă atunci când compuneți e-mailuri sau editați un document în Google Docs. Pentru a vizualiza sugestii pentru text, faceți clic pe pictograma Grammarly din partea dreaptă jos a ferestrei.

Pentru a vizualiza și configura mai multe setări, cum ar fi selectarea limbii, activarea predicțiilor, sinonimelor, faceți clic pe pictograma extensiei Grammarly din browserul Chrome.

2. OneTab

Dacă sunteți ocupat cu cercetarea unui subiect, este imperativ să aveți mai multe site-uri web deschise simultan. Cu toate acestea, gestionarea multor file vă copleșește și utilizează resursele sistemului.

Extensia OneTab combină și salvează toate site-urile web deschise într-o listă pentru referință viitoare.

Puteți închide sistemul sau browserul fără teama de a pierde această listă.

Pentru a utiliza această extensie, faceți clic pe pictograma OneTab din browser. Toate filele deschise sunt combinate într-o listă.

Puteți salva grupul de file, puteți furniza un nume semnificativ sau îl puteți bloca.

3. Google Input Tools

Această extensie este creată pentru scriitori multilingvi. Vă ajută să scrieți în mai multe limbi și acceptă următoarele patru metode de introducere:

  • Editori de metode de introducere (IME): tastările sunt mapate în limba selectată
  • Transliterație: convertește fonetica textului pe baza sunetului unei limbi în alta.
  • Tastatură virtuală: vă permite să tastați direct în limba selectată.
  • Scriere de mână: vă permite să desenați sau să scrieți caractere pe un dispozitiv care are un ecran tactil.

Pentru a deschide Google Input Tools, faceți clic pe pictograma din browserul Chrome, apoi faceți clic pe Opțiuni de extensie. Faceți dublu clic pe instrumentele de introducere pe care doriți să le utilizați și acestea vor fi adăugate la panoul din dreapta.

Pentru a modifica instrumentele de introducere, selectați Opțiuni de extensie.

Organizați instrumentele de introducere a textului făcând clic pe săgețile sus sau jos afișate în partea dreaptă a panoului. Pentru a deselecta un instrument de introducere, faceți clic pe acesta, apoi faceți clic pe săgeata îndreptată spre stânga.

4. StayFocusd

Este obișnuit ca scriitorii să amâne sau să se distragă de platformele de socializare sau de site-urile de divertisment. Dar devine o problemă atunci când lucrați la un termen limită.

Extensia StayFocusd vă permite să vă concentrați asupra scrisului prin blocarea site-urilor web și a conținutului. Există multe opțiuni pentru a configura cum și când doriți să utilizați această extensie. De exemplu, puteți face clic pe sigla pentru a bloca site-ul web curent.

Configurări suplimentare, cum ar fi restricționarea duratei, a zilelor sau a anumitor perioade de timp pe care să le petreceți pe un site web, pot fi realizate în Setări.

De asemenea, puteți adăuga site-uri web în lista Site-uri blocate.

“The Nuclear Option” este utilă atunci când doriți să vă concentrați asupra scrisului pentru o perioadă prelungită. Puteți selecta site-urile, tipul de conținut și durata pe care doriți să le blocați.

De asemenea, puteți programa opțiunea și frecvența nucleară. Cu toate acestea, nu puteți anula această configurație până nu trece timpul configurat.

Nu lăsați distragerile să vă împiedice să creați conținut de calitate

Există diferite modalități de a face mai multe lucruri într-un interval de timp scurt și de a vă menține calitatea muncii. A avea extensii bune este un pas important în această direcție. Căutați extensiile cele mai potrivite pentru munca dvs. și verificați dacă sunt instalate în siguranță.

Faceți pauze conștiente între scrieri pentru a evita epuizarea. Sperăm că aceste extensii vă vor ajuta să deveniți un scriitor eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here