Aveți o problemă cu performanța Wi-Fi pe iPhone? Iată câteva soluții de încercat.

O conexiune Wi-Fi este o funcție esențială a oricărui iPhone – dar uneori un semnal slab ingreuneaza navigarea pe web, folosind aplicații sau streaming. În aceste cazuri, ar trebui să căutați modalități de a îmbunătăți performanța Wi-Fi pe iPhone.

Să analizăm remedierile care vă pot ajuta atunci când Wi-Fi-ul iPhone-ului dumneavoastra nu funcționează corect.

1. Reseteaza routerul

Acesta este un pas adesea trecut cu vederea, dar uneori repornirea routerului este suficientă pentru a remedia problemele Wi-Fi de pe iPhone – mai ales dacă alte dispozitive au probleme. Repornirea routerului îl readuce la o stare nouă, eliminând orice probleme temporare.

Pentru a reporni routerul, pur și simplu localizați butonul său de alimentare fizică și comutați-l și reporniți-l. Alternativ, puteți deconecta cablul de alimentare. Așteptați câteva minute înainte de a-l reporni.

Dacă ajungeți la sfârșitul acestui ghid și Wi-Fi-ul iPhone-ului dvs. încă nu s-a îmbunătățit, problema este probabil a routerului.

2. Incercati mutarea routerului

Semnalul Wi-Fi mediu are o autonomie de aproximativ 150 de metri în interior. O distanță mai mare între iPhone și router are ca rezultat un semnal mai slab, deci luați în considerare apropierea routerului de locul în care utilizați cel mai mult telefonul.

Semnalele Wi-Fi pot fi blocate și de baricade, cum ar fi pereții și podelele. Încercați să poziționați routerul într-un loc vizibil. Dacă routerul este pozitionat undeva mai sus spre tavanul imcaperii, ajută la evitarea interferențelor de la mobilier și altele similare.

Pentru a verifica puterea conexiunii pe un iPhone, uitați-vă la dungile în formă de con din colțul din stânga sus, care indică intensitatea Wi-Fi. Trei bare înseamnă că semnalul este puternic, două bare sunt moderate și o bară înseamnă că este slab.

3. Scoateți sau schimbați husa de la iPhone

Majoritatea materialelor utilizate la producerea husei telefonului nu blochează și nu interferează cu semnalele Wi-Fi. Cu toate acestea, unele pot – acestea sunt de obicei cutii metalice. Metalul întrerupe transmisia de la antenă, care se află undeva lângă partea de sus a iPhone-ului, în funcție de model.

Dacă carcasa telefonului dumneavoastra este placată cu metal, înlocuiți-o cu una din silicon, plastic sau piele. De asemenea, trebuie să evitați utilizarea inelelor metalice sau a soclurilor PopS care se lipesc de spatele telefonului.

4. Reduceți activitatea din rețea

Descărcările, transmiterea în flux și anumite aplicații vă pot limita lățimea de bandă disponibilă. Ar trebui să verificați ce folosește lățimea de bandă pentru a identifica orice consumatori. Dacă nu apare nimic, va trebui să rulați fiecare aplicație sau să funcționați individual, pe rând, pentru a vedea care dintre acestea afectează Wi-Fi.

Din fericire, există și câteva modalități de a reduce cantitatea de lățime de bandă utilizată de iPhone. Mai întâi, puteți verifica ce aplicații tind să consume cea mai mare lățime de bandă, vizualizând utilizarea datelor pe iPhone. Totuși, în funcție de ultima resetare a statisticilor, este posibil ca acest lucru să nu fie foarte precis.

Pentru a verifica utilizarea datelor pe iPhone:

 1. Accesați Setări> Date mobile.
 2. Derulați prin lista aplicațiilor din perioada curentă și vizualizați utilizarea datelor acestora chiar sub nume.

Apoi, puteți dezactiva actualizările automate ale aplicației pentru a reduce utilizarea lățimii de bandă în fundal:

 1. Accesați Setări> App Store.
 2. Dezactivați Actualizările aplicației.

Cu această opțiune dezactivată, va trebui să actualizați manual aplicațiile în schimb:

 1. Deschideți aplicația App Store.
 2. Selectați Aplicații în partea de jos.
 3. Atingeți avatarul din partea dreaptă sus.
 4. Alegeți Actualizare lângă fiecare aplicație din Actualizări disponibile.

VPN-urile necesită lățime de bandă suplimentară, deci ar putea merita să opriți acasă dacă utilizați una.

Întrucât streamingul poate pune multă presiune pe rețeaua dumneavoastra, optați pentru descărcarea conținutului media (la orele de vârf) peste streaming, ori de câte ori este posibil, în special a conținutului pe care l-ați consumat în mod repetat, cum ar fi muzica. Acest lucru va necesita un pic de spațiu de stocare, dar va reduce solicitarea rețelei pe termen lung.

5. Mentineti update-ul sistemului de operare iOS

Un dispozitiv cu software depășit vă poate afecta conexiunea Wi-Fi. Actualizările iOS remediază erorile și îmbunătățesc operabilitatea generală a unui iPhone, inclusiv performanța rețelei.

Pentru a actualiza iOS:

 1. Accesați Setări> General.
 2. Selectați Actualizare software.
 3. Dacă există o actualizare în așteptare, alegeți să o instalați.

Nu uitați să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului înainte de actualizare pentru a evita pierderea datelor esențiale.

Wi-Fi mai bun pe iPhone

Există mai mulți factori care pot afecta performanța Wi-Fi pe iPhone. Din fericire, majoritatea sunt ușor de remediat.

Dacă sfaturile de mai sus nu funcționează, probabil că aveți o problemă mai mare cu telefonul sau rețeaua Wi-Fi în general.