Trucuri utile pentru a spori rapiditatea de lucru a Windows-ului 10.

Intentionati ca sistemul dvs. de operare Windows 10 sa functioneze mai repede? Echipa de specialisti in reparatii calculatoare de la Proreparatii va ofera sprijin si va da solutia tehnica. In cateva etape scurte puteti sa testati urmatoarele sfaturi. Computerul dvs. va functiona mai alert si vor fi mai putini timpi morti in performanta acestuia.

1. Dezactivati transparenta

 

Intai dezactivati efectele de transparenta pe care Windows 10 le foloseste pentru meniul Start, Taskbar si Action Center. Este nevoie de o cantitate surprinzatoare de resurse pentru ca Windows sa creeze aceste efecte de transparenta, iar oprirea lor poate face o diferenta in performanta sistemului.

 

Pentru a face acest lucru, din Settings, alegeti Personalization > Colors, derulati in jos la „Transparency effects” si mutati glisorul la Off.

 

2. Activati mentenanta automata a Windows-ului

 

In fiecare zi, in culise, Windows 10 efectueaza lucrari de intretinere pe calculatorul dvs. Face lucruri precum scanarea securitatii si efectuarea diagnosticarii sistemului pentru a se asigura ca totul este la indemana – si remediaza automat problemele daca le gaseste. Acest lucru va asigura ca sistemul dvs. de calcul functioneaza la performante maxime. In mod implicit, aceasta intretinere automata ruleaza in fiecare zi la 2:00 a.m., atat timp cat dispozitivul dvs. este conectat la o sursa de alimentare si este adormit.

 

Exista totusi sansa ca functia sa fi fost dezactivata accidental sau sa nu aveti calculatorul conectat de ceva timp, astfel incat intretinerea nu a fost efectuata. Va puteti asigura ca este pornit si ruleaza in fiecare zi si o puteti rula manual, daca doriti.

 

Cum sa porniti mentenanta in Windows 10

 

Rulati aplicatia Control Panel si selectati System and Security > Security and Maintenance. In sectiunea Maintenance, sub Automatic Maintenance, faceti clic pe „Start maintenance” daca doriti sa ruleze acum. Pentru a va asigura ca ruleaza in fiecare zi, faceti clic pe „Change maintenance settings”, iar din ecranul care apare, selectati ora la care doriti sa se execute mentenanta si bifati caseta de langa „Allow scheduled maintenance to wake up my computer at the scheduled time”. Apoi faceti clic pe OK.

 

In cazul in care nu va descurcati la unul din pasii descrisi in acest articol, echipa noastra vine in sprijinul dvs. Profesionistii nostri IT va vor oferi asistenta IT prin Proreparatii fie de la distanta (remote prin internet sau telefonic), fie ne vom deplasa la sediul dvs. Realizam astfel o gama completa de servicii de optimizare, mentenanta si instalare Windows 10, la preturi rezonabile. Daca totusi, nu cunoasteti oferta noastra, un tehnician IT poate estima pretul de instalare pentru Windows 10 pe calculatorul dvs. Acest lucru se va face fie prin telefon, fie la dvs. la domiciliu in functie de hardware-ul care il aveti. Serviciile de instalare si mentenanta Windows 10 le efectuam in Bucuresti si Ilfov la sediul dvs.

 

3. Scapati de bloatware

 

Uneori, cel mai mare factor care incetineste calculatorul nu este Windows 10 in sine, ci bloatware sau adware care ocupa resurse de procesor si sistem. Adware si bloatware sunt deosebit de insidioase, deoarece este posibil sa fi fost instalate de producatorul calculatorului. A-ti fi uimit de cat de repede poate rula calculatorul dvs. in Windows 10 daca scapati de el.

 

Mai intai, rulati o scanare a sistemului pentru a gasi adware si malware. Daca ati instalat deja o suita de securitate precum Norton Security sau McAfee LiveSafe, o puteti utiliza. De asemenea, puteti utiliza aplicatia anti-malware incorporata pentru Windows 10 – trebuie doar sa tastati Windows Defender in caseta de cautare, apasati Enter, apoi faceti clic pe Scanare acum. Windows Defender va cauta malware si va elimina tot ce va gasi.

 

Cu toate acestea, este o idee buna sa obtineti o a doua opinie, deci luati in considerare un instrument gratuit, cum ar fi Malwarebytes Anti-Malware. Versiunea gratuita scaneaza malware si elimina ceea ce gaseste; versiunea platita ofera protectie permanenta pentru a opri infectiile.

 

Acum puteti verifica daca exista bloatware si sa scapati de el. Mai multe programe gratuite vor face acest lucru pentru dvs.; cel mai buna solutie este sa rulati mai multe dintre ele, deoarece niciunul nu va gasi toate bloatware-urile pe calculatorul dvs. Alegeri bune sunt PC Decrapifier, Shoud I Remove It? si SlimComputer.

 

4. Defragmentati hard disk-ul

 

Cu cat utilizati mai mult hard disk-ul, cu atat mai mult acesta poate deveni fragmentat, ceea ce va poate incetini calculatorul. Cand un disc se fragmenteaza, stocheaza fisiere vrand-nevrand pe el si dureaza ceva timp pana cand Windows-ul le pune impreuna inainte de a le rula.

 

Totusi, Windows-ul 10 are un defragmentator incorporat pe care il puteti utiliza pentru a defragmenta hard diskul. Puteti chiar sa-i spuneti sa ruleze automat, astfel incat sa ramana in permanenta defragmentat.

 

Pentru a face acest lucru, tastati defrag in caseta de cautare si apasati Enter. Din ecranul care apare, selectati unitatea pe care doriti sa o defragmentati. Faceti clic pe butonul Optimize pentru a-l defragmenta. Selectati mai multe discuri tinand apasata tasta Ctrl si facand clic pe fiecare pe care doriti sa o defragmentati.

Daca doriti ca discul sau discurile dvs. sa fie defragmentate automat, faceti clic pe butonul Modificare setari, apoi bifati caseta de langa „Run on a schedule”. Acum selectati frecventa la care doriti ca discurile sa fie defragmentate facand clic pe meniul derulant de langa Frequency si selectand Daily, Weekly sau Monthly. (Saptamanal va fi cel mai bine.) Din acest ecran puteti alege, de asemenea, mai multe unitati pentru defragmentare.

Daca aveti un hard disk SSD, defragmentarea nu se poate realiza. Totodata, echipa Proreparatii va poate asista in realizarea unui upgrade la un hdd SSD pe sistemul dvs. de calcul laptop sau desktop. Va oferim, de asemenea servicii complete de reparatii calculatoare sector 6 la domiciliul clientului, precum si reparatii calculatoare in Bucuresti si Ilfov la sediul firmei dvs.

5. Inchideti si reporniti Windows-ul

Iata una dintre armele IT nu foarte secrete pentru depanarea si accelerarea unui computer: opriti-l si reporniti-l. Acest lucru elimina orice utilizare in exces a memoriei RAM care altfel nu poate fi eliminata. De asemenea, ucide procesele pe care este posibil sa le fi pus in miscare si care nu mai sunt necesare, dar care continua sa ruleze si sa incetineasca sistemul. Daca PC-ul dvs. cu Windows 10 a devenit lent in timp, fara niciun motiv aparent, ati putea fi surprins de cat de repede va rula atunci cand faceti acest lucru.

Incercati aceste trucuri si veti descoperi ca aveti un calculator cu Windows 10 mai rapid – si unul mai putin probabil sa aiba probleme de fiabilitate.