Dacă aveți serviciile de localizare activate pe iPhone, aplicațiile (și serviciile de sistem) pe care le aprobați vă pot verifica locația. Iată cum puteți dezactiva cu ușurință GPS-ul.

Mai întâi, deschideți Setări atingând pictograma roată gri de pe ecranul de pornire.

În Setări, selectați „Confidențialitate”.

În „Confidențialitate”, atingeți „Servicii de localizare”.

În „Servicii de localizare”, atingeți butonul de lângă „Servicii de localizare” pentru a-l dezactiva.

De îndată ce apasati butonul, veți vedea un avertisment pop-up. Vă reamintește că Serviciile de localizare pot fi activate de la distanță dacă iPhone-ul este setat în modul Pierdut folosind serviciul Găsește-mi iPhone-ul. Atingeți „Dezactivare”.

Reveniți aici în viitor pentru a reactiva serviciile de localizare cu o singură atingere.

După ce efectuați modificarea, aplicațiile iPhone nu vă vor mai putea urmări locația. Dacă doriți să reglați ce aplicații pot sau nu să vă acceseze locația fără a dezactiva complet Serviciile de localizare, va trebui să vizitați intrarea fiecărei aplicații din pagina Setări „Servicii de localizare” și să le configurați acolo.

În funcție de setările Găsește-mi iPhone-ul, Apple ar putea totuși să știe unde te afli, chiar dacă nu partajează aceste date cu alte companii. De asemenea, rețineți că operatorul dvs. de telefonie mobilă vă poate urmări în continuare locația și poate exista și alte modalități prin care puteți stabili locația dvs.

Concluzia este că nu există o confidențialitate perfectă a locației ori de câte ori folosiți un telefon mobil de orice fel – mai ales în timp ce este conectat la o rețea mobila – dar totuși, ați făcut un pas către păstrarea acestor date,