Cele mai multe smartphone-uri sunt menite să fie multifuncționale și utilizatorii preferă, în general, cele care oferă cele mai multe aspecte.

ROG Phone 5 pare destul de promitator

Cu toate acestea, un caz de utilizare oarecum nișat care a apărut în ultima vreme sunt jocurile și, odată cu popularizarea jocurilor mobile, mărcile au venit cu smartphone-uri care pot oferii aceasta placere de a ne juca chiar si pe telefonul mobil.

Aceste dispozitive nu sunt doar puternice, ci se potrivesc cu capacități hardware și software speciale concepute pentru a oferi cea mai captivantă experiență de joc posibilă pe un smartphone. Și dacă există un nume care iese în evidență în acest segment, trebuie să fie ASUS. Printre alte caracteristici, ASUS ROG Phone 5 este primul smartphone din India care vine alimentat de cel mai recent model SoC, Qualcomm, Snapdragon 888. Iată o privire mai atentă.

Totuși, înainte să ajung la telefon, iată o privire asupra conținutului cutiei. În afară de telefon, aveți la dispoziție un încărcător de perete cu doi pini, cablu de încărcare și, de asemenea, o carcasă cu aspect funky. ROG Phone 5 este un dispozitiv destul de mare și voluminos si avand acest design ofera un vibe foarte puternic oricarui jucator inrait.

Accesorii ROG Phone 5

Partea frontală este dominată de un display masiv de 6,78 inci și, în mod surprinzător, ASUS nu a optat pentru un design cu găuri perforate pentru camera frontală. Rama de pe partea laterală a ecranului este destul de subțire, dar partea de sus și de jos au rame vizibile, cu shooter-ul selfie de 24 MP plasat în partea dreaptă sus.

Se pare că ASUS a acordat atenție detaliilor minuscule, deoarece camera frontală a fost așa, astfel încât nu este obstrucționată de degetul mare al jucătorului în timp ce transmite pe platforme precum YouTube și Twitch.

Ecranul în sine este un panou AMOLED, cu o rezoluție de 2.448 x 1.080 pixeli. Este și o frumusețe, fiind compatibil cu HDR10 + și o rată de reîmprospătare care poate ajunge până la 144Hz, așa cum se potrivește unui telefon de jocuri. Panoul este presupus a fi făcut la comandă de Samsung pentru telefonul ROG și știm cu toții cât de capabile sunt afișajele AMOLED ale Samsung. Afișajul este stratificat cu Gorilla Glass Victus, în timp ce partea din spate primește un strat de Gorilla Glass 3.

Apropo, în spate se află toată acțiunea. Designul matricial al punctelor lucioase din spate ia indicii de la laptopurile de gaming Zephyrus ale mărcii și are un logo ROG iluminat. Configurarea camerei triple se evidențiază într-un modul cu aspect funky, care include un shooter primar de 64MP cu senzor Sony IMX686, alături de senzori macro de 13MP ultra-wide și 5MP. În partea stângă a telefonului se află portul montat lateral, care include un port secundar de tip C, care vă permite să încărcați telefonul fără sa fiti deranjat de cablu, în timp ce îl țineți în modul peisaj.

Desigur, portul montat lateral permite, de asemenea, să conectați accesorii, cum ar fi AeroActive Cooler 5. Acesta din urmă este un accesoriu la pachet, care are două butoane fizice AirTrigger, un ventilator pentru răcirea telefonului, un suport și o cască de 3,5 mm. priză. O tavă SIM de culoare roșu aprins este plasată, de asemenea, în stânga.

În partea dreaptă a telefonului ASUS ROG Phone 5, veți găsi comutatorul de volum, o tastă de alimentare cu accente roșii și noile butoane cu ultrasunete AirTrigger 5 pentru jocuri. Și în partea de jos, un port de tip C spre stânga și o priză de 3,5 mm în dreapta. ASUS spune că sistemul AirTrigger a fost îmbunătățit semnificativ de data aceasta, cu mai mulți senzori și mai multe intrări de detectare a mișcării.

Lansarea unui telefon pentru jocuri în 2021 are nevoie de cel mai rapid SoC disponibil, iar ASUS a avut grijă de acest lucru echipând ROG Phone 5 cu Snapdragon 888, cel mai recent chipset emblematic de la Qualcomm. Împreună cu grafica Adreno 660 overclockată, se spune că combinația oferă performanțe cu 35% mai bune decât telefonul ROG anterior. De asemenea, la bord există până la 16 GB de memorie RAM și până la 512 GB de stocare UFS 3.1. În afară de suportul 5G, beneficiați de Wi-Fi 6, conexiune simultană la Wi-Fi și date mobile (cu comutare automată) și trei antene Wi-Fi (de asemenea, cu comutare automată pentru a vă asigura că semnalul nu este obstrucționat indiferent de modul în care telefonul este ținut în mână).

De asemenea, la bord este sistemul de răcire GameCool 5 care folosește o structură internă reproiectată, o cameră de vapori remodelată și foi de grafit pentru disiparea căldurii. ASUS s-a concentrat, de asemenea, pe bitul audio, oferind difuzoare stereo orientate spre față, plus un Quad DAC pentru a furniza sunet Hi-Res în timp ce jucătorii folosesc căști cu fir. Și în ceea ce privește conectivitatea Bluetooth, dispozitivul acceptă standarde majore, inclusiv aptX HD, LDAC și AAC.

După cum a spus un om înțelept, cu o mare putere vine si o mare responsabilitate. Pentru ROG Phone 5, afirmația poate fi modificată la ceva de genul: „o mare putere are nevoie de o baterie puternică”. ASUS a avut grijă de acest lucru prin includerea unei baterii de 6.000 mAh în dispozitiv. Această baterie dual-cell acceptă încărcare rapidă de 65W și poate fi alimentată cu până la 70% în aproximativ jumătate de oră, în timp ce o încărcare completă ar trebui să fie posibilă în mai puțin de o oră.

În ceea ce privește software-ul, aveți de ales între ROG UI și Zen UI mai asemănătoare stocului, bazat pe Android 11. Există o serie de caracteristici software aruncate pentru a îmbunătăți și experiența de joc. Aceasta include Armory Crate, care acționează ca un hub pentru jocurile instalate și își propune să ofere o experiență de tip consolă, împreună cu accesul la o grămadă de setări care pot fi salvate ca profiluri personalizate pentru diferite jocuri. Setările includ cele pentru personalizarea afișajului, a touch-ului, a rețelei, AirTriggers și a altor lucruri. Apoi, există Game Genie, care este un instrument de acces rapid în joc, care vă permite să accesați diverse setări și moduri fără a vă îndepărta de jocul dvs.

Asta nu e tot. ASUS a adăugat diverse alte instrumente software și utilitare concepute pentru a ajuta utilizatorii să profite la maximum de ROG Phone 5. De exemplu, există AudioWizard, care vă permite să setați și să alegeți diferite profiluri audio pentru o experiență sonoră personalizată. Setările bateriei includ încărcarea programată, care vă permite să setați opțiuni de încărcare ușoară, astfel încât bateria să nu se uzeze dacă lăsați telefonul pe încărcător peste noapte. La bord există și alte funcții de economisire a bateriei.