Știați că, indiferent de marca telefonului dvs., acesta nu este de fapt produs de o singură companie? Pentru a produce un telefon, este necesar să fabricați componente în multe zone diferite, cum ar fi ecranul, procesorul și bateria. Acesta este un job care necesită expertiză și investiții semnificative. Din acest motiv, zeci de companii diferite pot avea semnăturile pe un singur dispozitiv. Cu toate acestea, multe companii, în special Apple, continuă să lucreze pentru a reduce această situație, care poate fi numită „dependență externă sau de la terți”. Gigantul tehnologic din SUA, care își produce de ceva vreme propriile procesoare, plănuiește să introducă propriul modem 5G în iPhone-urile sale emblematice.
Modemul 5G de la Apple va fi produs în masă pe procesul TSMC de 3 nm
Planurile Apple de a introduce propriul modem 5G în gama sa emblematică de iPhone se apropie tot mai mult de realitate. Se așteaptă ca gigantul tehnologic să spargă exclusivitatea Qualcomm prin utilizarea propriei soluții personalizate, cu numele de cod „Ibiza”, în familia iPhone 16, care va fi produsă în serie pe tehnologia TSMC 3nm. Mișcarea face parte din eforturile Apple de a fi liber de furnizorii terți de cipuri, inclusiv Broadcom.
Potrivit unui raport al Commercial Times, surse din lanțul de aprovizionare au dezvăluit că producția de risc pentru modemul personalizat 5G al Apple este de așteptat să înceapă în a doua jumătate a anului 2023, producția de wafer crescând lent în prima jumătate a anului 2024. Această cronologie sugerează că iPhone 15 Gama va continua să folosească modemurile 5G Qualcomm exclusiv, profitând probabil de cel mai nou Snapdragon X70.
Cu toate acestea, scopul Apple este să încorporeze conectivitatea celulară, Wi-Fi și Bluetooth într-un singur pachet, care va dura câțiva ani pentru a ajunge la finalizare. Între timp, Apple se concentrează pe furnizarea unui modem 5G cu economie de energie, o mai bună integrare cu iPhone și funcții mai largi stabilite în conectivitatea prin satelit.
Ce beneficii aduce modemul 5G pentru Apple ?
Odată cu introducerea propriului modem 5G, Apple va avea un control mai mare asupra hardware-ului și software-ului său, permițând companiei să ofere performanțe și eficiență mai bune în dispozitivele sale. Este, de asemenea, un pas semnificativ către atingerea obiectivului pe termen lung al Apple de a fi mai puțin dependent de furnizorii terți, oferind companiei mai mult control asupra lanțului său de aprovizionare.
În timp ce tranziția către dezvoltarea internă a modemului va dura câțiva ani, este un pas semnificativ către obiectivul pe termen lung al gigantului tehnologic de a fi mai puțin dependent de furnizorii terți.
Articol recomandat: Samsung oferă explicații în detaliu despre designul Samsung Galaxy S23