De cate tipuri sunt brazii de craciun artificiali?

Craciunul vine in curand, asa ca este timpul sa incepem sa ne gandim la decorarea casei. Pentru a evita deteriorarea naturii, este mai bine sa nu alegeti bradul de Craciun artificial in locul celui natural.

Acesta va dura mai mult si nu va arata mai rau decat cel natural. Brazii de Craciun artificiali difera unul de celalalt – difera in ceea ce priveste materialul, culoarea, costul si forma. Iata cum poti alege un brad de Craciun artificial.

Tipuri de brazi de Craciun artificiali

Arborii vii sunt scumpi, este pacat sa-i taiem si se strica odata cu utilizarea prelungita a acelor. Este mult mai convenabil si mai ecologic sa cumparati un brad de PVC, care va dura mult timp si va fi usor de asamblat si dezasamblat. Magazinele ofera o gama larga de decoratiuni – pin, pin albastru sau alb, cu sau fara conuri, acoperite cu mesteacan sau imbracate cu lumini colorate.

Tipurile de brazi de Craciun artificiali difera in ceea ce priveste materialul, culoarea, forma si designul. Unele dintre ele se deschid ca o umbrela, altele sunt compuse din ramuri inserate in trunchiul tulpinii. Cel mai ieftin, dar nu sigur – cu ace de hartie. Materialul este impregnat cu o compozitie speciala si apoi infasurat pe un fir. Nu rezista mult timp, pot fi usor de batut de la o coroana.

Brazi de Craciun din PVC

Un brad artificial de Craciun poate fi realizat dintr-o banda subtire de polimer cu o baza metalica. Acesta este un decor mai bun. Frumosii brazi de Craciun artificiali din folie de PVC (policlorura de vinil) sunt pufosi, deoarece panglicile cu ace sunt infasurate in jurul sarmei si creeaza efectul de ramuri naturale, spre deosebire de hartie sau fir de pescuit.

Materiile prime folosite pentru fabricarea lor sunt ieftine, dar dureaza mult timp. Acele acestor brazi de Craciun prefabricati sunt moi si plate, usor de zbarcit si, prin urmare, trebuie manipulate cu grija. Se folosesc benzi de pana la 5 cm pentru a simula ace late si inguste cu o distanta de 1,5-2,5 cm.

Brad artificial dinlastic turnat

Brazii modelati sunt foarte asemanatori cu cei vii. Acestea sunt fabricate din plastic, ramurile cu ace moi sunt fabricate din polipropilena, fiecare ramura este modelata individual. Plasticul moale este scump, iar acele fabricate din acesta nu trebuie sa depaseasca 3 cm, altfel se pot rupe sub propria greutate. Exista adesea modele combinate realizate din plastic si PVC. Au ramuri eterogene care arata atractiv si foarte natural. Astfel de modele sunt cele mai scumpe de pe piata.

Exista si materiale mai realiste

Acest material este folosit pentru a face brazi de Craciun pufosi care arata mai atractiv si mai natural decat cei din PVC. Ramurile de pin arata ca niste perii cu o latime de 3-6 cm, la pin acele vor fi mai mici.

Fibra optica

Bradul de Craciun argintiu, rosu, verde sau alb poate fi realizat din materiale speciale. Fibrele optice sunt costisitoare, dar sunt incorporate direct in coroana. Astfel de ornamente se aprind si se rotesc in jurul axei lor, in diferite dimensiuni. De cele mai multe ori, acestea nu sunt pliabile, ci vin cu un suport. Teava este maro pentru modelele premium si verde pentru produsele cu pret redus.

Ionut
Ionuthttps://www.gadgetino.ro
Founder & Editor la Gadgetino.ro din 2018, pasionat de tot ce inseamna tehnologie de ultima ora, dar si de calatorii sau locuri noi de explorat. Scrie review-uri pentru telefoane mobile, laptopuri, masini si diferite gadget-uri.

Ultimele articole

Related articles