Google a implementat o nouă modificare pentru Google Maps, care ar trebui să-i ajute pe utilizatori să se orienteze mai bine în spațiu.

Este vorba despre un mod split screen, care le permite să vadă, în același timp, atât harta, cât și modul Street View. Mai mult, aceștia vor putea și să apese pe un anumit punct de pe hartă și să ajungă în punctul dorit, fără să fie nevoie să mai gliseze până acolo.

Funcționalitatea se activează automat după poziționarea unui pin pe Street View, deci nu e necesar ca utilizatorii să facă nimic special. Modul split screen este disponibil atât în formatul portret, cât și în landscape și există și un buton Expand, în așa fel încât utilizatorii să poată trece în full screen dacă preferă.

Funcționalitatea ar fi fost implementată deja în versiunea 10.59.1 a aplicației, dar nu este încă activă pentru toți utilizatorii – acesta fiind, probabil, și motivul pentru care nu există încă un anunț oficial în acest sens.

Schimbarea nu e foarte mare, dar e extrem de utilă, iar asta pentru că anterior era nevoie de ieșirea din modul Street View și accesarea hărții de fiecare dată când utilizatorii voiau să acceseze o nouă locație.