Xiaomi va fi, probabil, primul producător de smartphone-uri din lume care va implementa o cameră foto cum nu s-a mai văzut.

Nu se știu foarte multe detalii despre noua tehnologie, însă acum, datorită Digital Chat Station, au fost făcute publice mai multe aspecte ale senzorului, dar și ale telefonului care ar urma să-l găzduiască.

Ce camera va avea noul telefon

Camera ar avea o rezoluție efectivă de 192MP și va suporta tehnologia pixel binning 16 în 1, dar și un zoom nativ 4X. Calitatea în ceea ce privește fotografierea cu zoom – de la 1x până la 4x – ar trebui să fie una foarte bună.

Toate acestea vor trebui alimentate de un procesor foarte puternic, așa că cel mai probabil opțiunea va fi modelul SM8450, succesorul lui Snapdragon 888, care probabil se va numi Snapdragon 895. Acesta va fi realizat pe un proces de 4 nanometri și va avea nucleele Kryo 780, bazate pe arhitectura ARMv9, noul GPU Adreno 730, un GPU de ultimă generație Spectra 680 și noul modem 5G X65.

Sursa citată a oferit și detalii adiționale despre telefon – display-ul său va avea margini foarte curbate și o singură perforație a ecranului. Așadar, probabil camerele implementate sub display vor trebui să mai aștepte.

Deocamdată, nu este clar cărei serii Xiaomi va aparține telefonul. Primul dispozitiv cu o cameră de 108MP a fost Mi Mix Alpha, un device experimental, urmat de Mi CC9 Pro, care s-a lansat la nivel global cu denumirea Mi Note 10 (Pro). Desigur, acestea au avut procesoare mid-range Snapdragon 700, nu componente de tip flagship.

Un lucru este însă clar: acest telefon nu va fi lansat anul acesta. Cel mult, am putea vedea o prezentare la finalul lunii decembrie și apoi o disponibilitate comercială în ianuarie, așa cum a fost cazul cu Mi 11. Cel mai probabil, calendarul lansării va fi determinat și de criza globală a procesoarelor.