Un nou-născut plângăcios, un prichindel neastâmpărat, puştiul curios şi adolescentul teribilist şi răzvrătit, toţi vor ridica probleme părinţilor în ceea ce priveşte controlul şi, în mod special, siguranţa. Montarea unui sistem de monitorizare poate ajuta foarte mult la evitarea contextelor nedorite şi a incidentelor, fiind de mare folos şi pe perioada primelor luni de viaţă ale unui bebeluş.

Sistemul de supraveghere potrivit nevoilor dumneavoastră

Pentru cei care aleg să îşi uşureze puţin sarcina de părinte, sistemul de monitorizare video poate fi de mare folos.  Un astfel de sistem cuprinde camere de supraveghere de diferite tipuri şi poate fi montat doar în interiorul casei, numai în exterior sau mixt, pe ambele perimetre. În funcţie de nevoile şi dorinţele dumneavoastră, veţi decide care sistem va fi cel mai potrivit. Dacă se optează doar pentru sistemul de supraveghere de interior, trebuie ştiut că acesta este foarte uşor de montat, poate conţine atâtea camere de supravheghere câte doriţi, alegând din variantele  de kituri cu 1, 2, 4, 8 sau 16 camere de supraveghere, puse la dispoziţie pe www.cameresupraveghereieftine.ro. Camerele de supravheghere folosite în interior sunt fabricate din materiale care le conferă durabilitate. Acestea pot fi alimentate direct la priză, însă acest fapt prezintă dezavantajul inestetic al firelor trase prin casă. Astfel, varianta camerelor cu baterii poate fi mai accesibilă şi de preferat. Imediat ce se hotărăşte locul unde vor fi amplasate, se va stabili modalitatea de prindere şi montare. Camerele destinate spaţiului exterior, sunt realizate din materiale rezistente la condiţii meteo extreme, iar cele mai revoluţionare variante includ tehnologie infraroşie, accesând atenţionarea atunci când sesizează şi căldură emisă, nu doar mişcare.

Astfel, un sistem de supraveghere oferă posibilitatea monitorizării în timp real a unui anumit perimetru, stocarea imaginilor înregistrate pe diferite perioade de timp, cât şi activarea sistemelor de alarmă ale casei şi împrejurimilor.

Supravegherea copiilor, un avantaj al casei inteligente

Modulele inteligente pentru Smart Home oferă posibilitatea automatizării locuinţei, prin accesul  la o reţea WiFi şi aplicaţia eWeLink, conectată la serverul mondial AmazonAWS, fapt ce permite controlarea casei de la orice distanţă şi din orice loc. În acest context, al casei inteligente, camerele de supraveghere au un rol esenţial, sporind posibilitatea de control şi supravegere.  Un astfel de sistem  de supraveghere şi monitorizare este uşor de montat. Cu o simplă aplicaţie instalată pe telefon, se poate monitoriza un perimetru, aşa cum se pot activa de la distanţă  şi  funcţiile  aparaturii din casă.  În acest context al unei case inteligente, instalarea unor camere de supraveghere şi monitorizarea acestora, poate fi de mare ajutor şi în  cazul familiilor care doresc să vadă ce fac cei mici în timp real, sau vor doar să se asigure că totul este în ordine. Astfel, o cameră de supraveghere instalată în camera unui nou-născut, o va ajuta pe mamă să verifice pe telefon sau pe monitorul calculatorului din altă încăpere, dacă micuţul încă doarme sau a început să se agite.  Pentru copilaşii mai mărişori, neastâmpăraţi şi mereu puşi pe distracţie, o astfel de posibilitate va uşura foarte mult supravegherea acestora. În timp ce copiii sunt în camera de joacă sau chiar afară, în curte, pot fi monitorizaţi permanent de către un adult, fără a fi nevoie să stea tot timpul lângă ei. Viaţa adolescenţilor este plină de provocări şi transformări, astfel că devine din ce în ce mai greu controlarea acestora, care, de cele mai multe ori, este necesară, chiar dacă tinerii răzvrătiţi nu vor fi de acord. Fără a li se încălca intimitatea, aceştia ar trebui să ştie că părintele poate verifica de la serviciu sau din altă parte, dacă au ajuns acasă la ora stabilită, dacă rămân în casă atunci când trebuie sau dacă au plecat în timp util la şcoală sau unde ar trebui să meargă. În acest mod, montarea unui sistem de supraveghere şi monitorizare, nu poate fi decât benefic.  Pe lângă funcţia principală pe care o are, de protejare şi prevenţie, avantajele oferite sunt  siguranţa copiilor şi confortul şi liniştea părinţilor.