Tv online este o metoda de livrare de continut multimedia fara implicarea directa a unor furnizori de servicii de internet si se poate a fi receptionata doar prin conectarea directa la un calculator PC, smart Tv sau printr-un dispozitiv prtabil, de exemplu un smartphone, o tableta sau o consola de jocuri.

Prin intermediul internetului, avem acces la tv online, spre deosebire de alte sisteme de televiziune care transporta doar semnal video si audio, cel dintai transportand si alte tipuri de date si se mai numeste si web television.

In anii 2000, au aparut pentru prima data programele de televiziune ce au fost disponibile pe internet, iar ITunes oferea programe de Tv online si seriale de televiziune disponibile pentru descarcare, doar dupa plata directa; cativa ani mai tarziu puteau fi transmise emisiuni si programe Tv online prin creearea de site-uri special concepute de retelele de televiziune si de alte servicii independente.

In 2007, unii se puteau bucura de Netflix, desi initial, acest site fusese creat doar pentru inchirieri si vanzari de DVD-uri, in prezent fiind cel mai accesat program online de filme.
Posturile de tv online pot fi urmarite odata cu dezvoltarea infrastructurii de internet si a cresterii vitezei acestuia, fiind mult mai la indemana daca nu ai cablu tv, sau esti in afara tarii sau postul tau preferat nu se afla in grila operatorului tau de cablu.
Daca esti utilizator de Internet Explorer, Sopcast, este un soft ce permite inserarea unui player video in pagini web.

In realitate exista putini utilizatori care fac streaming gratuit de posturi tv online.
Trebuie sa avem grija, ca atunci cand vizitam un site de tv online, suntem invadati de reclame enervante, unele dintre ele fiind imposibil de inchis si care ne pot pacali ca pentru a urmari in continuare, trebuie sa instalam un anumit plugin sau player, dar realitatea este ca, din pacate, ne putem alege cu virusi periculosi.

Daca vrem sa urmarim fara probleme posturi tv online, avem nevoie de o conexiune broadband de internet, Adobe Flash Playe, Sopcast Player si Player optional VLC pentru deschiderea streamurilor SOP.

Unele din cele mai recomandate siteuri de tv online ar fi: Digi online, Telekom Tv si Orange Tv Go.