Telefoanele plabile abia au apărut, dar pentru unii par să fie de domeniul trecutului deja. 

Samsung ar putea lansa anul acesta un telefon pliabil care se îndoaie în două locuri, relatează agenția Nikkei Asia, citată de Phone Arena.

Rapoartele anterioare arată că gigantul sud coreean va anunța trei telefoane pliabile în acest an, iar un document din luna decembrie face referire la patru astfel de modele, dar și la un telefon rulabil. Acum, se pare că cel de-al patrulea smartphone pliabil este unul care se îndoaie în două locuri, deci cu două balamale.

Patentele înaintate de companie au indicat deja că un astfel de model va fi lansat la un moment dat, dar este pentru prima dată când apar și detalii referitoare la planuri concrete în acest sens. Se pare că telefonul pliabil dublu chiar se află în procesul de dezvoltare și ar putea fi lansat la finalul acestui an.

Detaliile sunt încă în curs de definitivare, dar se pare că Samsung va opta pentru un design al aplicațiilor ceva mai prietenos, iar ecranul ar urma să aibă un raport de 16:9 sau 18:9, ceea ce ar permite vizionarea optimă a jocurilor video și aplicațiilor. Complet extins, Fold 2 ar urma să aibă un raport de aspect de 25:9.

Compania își dorește ca vânzările de telefoane pliabile să ajungă la același nivel precum cel al seriei Note, care de obicei depășește 10 milioane de unități anual.