Cheia pentru a obține o performanță bună și a asigura locul de muncă este pregătirea. Aruncă o privire la aceste sfaturi pentru a te pregăti pentru interviu
Tipuri de interviu
Există diferite tipuri de interviuri de angajare. În unele cazuri, va trebui doar să reușiți la unul dintre acestea pentru a obține rolul. În altele, în special la marii angajatori absolvenți, este posibil să vă confruntați cu mai multe formate de interviu pe parcursul procesului de aplicare.
- Față în față – forma tradițională și încă cea mai comună de interviu. Veți merge la biroul angajatorului și veți fi chestionat cu privire la adecvarea dvs. pentru job de către o persoană sau un panel. Interviurile față în față durează de obicei între 45 de minute și două ore și pot fi precedate sau urmate de teste și exerciții. Întrebările pot fi bazate pe forță sau pe competențe.
- Telefon – folosit adesea de angajatori la începutul procesului de aplicare pentru a filtra un număr mare de solicitanți. Dacă aveți succes, veți fi de obicei invitat la un interviu față în față sau la un centru de evaluare. Așteptați-vă ca un interviu telefonic să dureze aproximativ o jumătate de oră.
- Video – din ce în ce mai popular în rândul angajatorilor mari, în special pentru aplicațiile la scheme de absolvire. Interviurile video pot fi live sau preînregistrate și tind să dureze aproximativ o jumătate de oră. Acestea au fost folosite din ce în ce mai mult din cauza pandemiei de COVID-19, care a văzut majoritatea lucrurilor mutate online.
- Centre de evaluare – permit angajatorilor să compare performanța multor candidați în același timp. Veți participa la un centru de evaluare împreună cu alți solicitanți și veți lua parte la sarcini precum prezentări, exerciții în echipă și teste psihometrice. Centrele de evaluare durează de obicei o zi completă de lucru și, mai recent, au fost adaptate pentru a fi organizate online.
Cercetarea interviului
Performanța ta într-un interviu depinde, într-o măsură semnificativă, de cât de bine te pregătești. Nu lăsa asta până în ultimul moment. În zilele premergătoare interviului, concentrați-vă cercetarea asupra:
- Angajatorul – trebuie să arăți că înțelegi afacerea dincolo de elementele de bază. În ce sector activează? Ce provocări se confruntă? Cine sunt concurenții săi? Ce proiecte majore a finalizat recent? Care sunt cultura și valorile sale? Acest tip de cunoștințe demonstrează un interes real.
- Rol – citiți din nou fișa postului și, dacă ați completat un formular de cerere, parcurgeți-l pentru a vă reîmprospăta memoria despre modul în care abilitățile și calificările dvs. se potrivesc cu postul. Este vital să-ți explici de ce îți dorești postul, că înțelegi rolul și, chiar mai important, de ce angajatorul ar trebui să te aleagă pe tine în locul altor candidați.
- Panou interviu – încercați să aflați cine vă va intervieva. E-mailul care vă invită la interviu poate include aceste informații. Utilizați LinkedIn și secțiunea „Despre noi” de pe site-ul companiei pentru a afla mai multe despre interesele și experiența lor profesională. Acest lucru vă poate ajuta să vă conectați cu intervievatorii și să creați o impresie pozitivă în timpul interviului.
- Întrebări – luați în considerare modul în care veți răspunde la întrebările obișnuite ale interviului, precum și pregătirea unor întrebări pe care ați dori să le adresați intervievatorului.
Există, de asemenea, câteva lucruri practice de planificat. Exact când și unde are loc interviul? V-ați planificat călătoria și ați verificat orarele pentru orice transport public pe care trebuie să îl luați? Toate echipamentele dumneavoastră funcționează pentru interviuri video și telefonice?
Evitarea consumului de alcool cu o seară înainte și un mic dejun sănătos în dimineața interviului vă vor ajuta. Dacă interviul tău este programat după ora prânzului, asigură-te că mănânci ceva chiar dacă te simți nervos – nu vei avea cea mai bună performanță pe stomacul gol.
Practicați interviurile de angajare
Este o idee bună să faci cel puțin un interviu simulat înainte de lucrul real. Carierele universitare și serviciul de angajare vă vor ajuta să vă exersați tehnica interviului.
Puteți, de asemenea, să scrieți și să exersați răspunsurile la întrebările obișnuite ale interviului cu cineva în care aveți încredere – posibil chiar să vă înregistrați și apoi să vă revizuiți performanța.
De asemenea, merită să-ți testezi conexiunea telefonică și să te asiguri că laptopul, microfonul și orice alt echipament tehnic de care ai nevoie funcționează și știi cum să le folosești.
Ce trebuie să aveți la îndemână
- pix și caiet
- CV-ul și invitația la interviu
- certificatele dvs. academice și exemplele de lucru, dacă vi se solicită
- act de identitate cu fotografie
- mentă sau gumă
- O sticla de apa
- bani pentru transport și mâncare.
Pe lângă interviurile online, este posibil să aveți nevoie și de:
- laptop
- căști/căști
- microfon
- conectați-vă pentru software-ul pe care trebuie să îl utilizați
Ce să te îmbraci la un interviu
În timp ce mulți angajatori se așteaptă ca candidații să se îmbrace inteligent, un număr tot mai mare încurajează ținutele casual la locul de muncă, ceea ce face ca alegerea unei ținute de interviu să fie mai dificilă ca niciodată.
Ceea ce trebuie să purtați depinde de factori precum dimensiunea companiei, industria în care operează și cultura pe care o promovează. De exemplu, o mică agenție de creație poate avea standarde diferite față de o firmă de contabilitate majoră.
Dacă nu sunteți sigur de codul vestimentar, întrebați înainte de a participa la interviu. Punctul cheie de reținut este că este mai bine să fii prea inteligent decât prea casual. Optează pentru o ținută mai casual doar dacă ești sigur că este acceptabil – dacă există vreo îndoială, optează pentru ținute business inteligente. Orice ai alege, asigură-te că hainele tale sunt călcate și pantofii sunt curați.
Pentru interviurile telefonice și online, asigurați-vă că vă îmbrăcați ca și cum interviul ar fi în persoană. Să stai în pantaloni de trening încercând să te comporți profesionist, probabil, nu va merge prea bine.
După interviu
Pe măsură ce interviul dvs. de angajare se termină, asigurați-vă că aflați când veți fi informat despre rezultat – și mulțumiți intervievatorului pentru că v-a oferit șansa de a participa.
Faceți câteva note despre întrebările care au fost puse și despre modul în care le-ați răspuns, cât timp interviul este încă proaspăt în memorie. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți și mai bine pentru interviurile viitoare.
Există trei rezultate potențiale:
- Succes – dacă vi se oferă postul, asigurați-vă că este potrivit pentru dvs. discutând despre asta cu prietenii și familia și verificați din nou detalii precum salariul înainte de a decide dacă acceptați.
- Respingere – dacă nu ai succes, nu fi prea dezamăgit, deoarece angajatorii absolvenți primesc un număr mare de cereri pentru fiecare rol. Trimiteți un e-mail companiei pentru a le mulțumi pentru oportunitate și pentru a solicita feedback de la interviul dvs., astfel încât să vă puteți îmbunătăți performanța data viitoare.
- Alți pași – interviurile sunt de obicei etapa finală a procesului de aplicare, dar dacă angajatorul nu a reușit să ia o decizie, vi se poate cere înapoi pentru un al doilea interviu.
4 moduri de a face o impresie bună
În timp ce vă pregătiți pentru interviu, gândiți-vă la modalități prin care vă puteți arăta într-o lumină pozitivă:
- Punctualitate – sosirea târziu va crește nivelul de stres și va oferi angajatorului o primă impresie proastă, așa că faceți tot posibilul să ajungeți la timp.
- Pozitivitate și entuziasm – fii politicos și profesionist cu orice personal pe care îl întâlnești înainte sau după interviu și, dacă te simți deosebit de nervos, reamintește-ți că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este să nu obții jobul. În timpul interviului, răspundeți la întrebări cu declarații pozitive, fiți entuziasmat de job și evitați să vă pronunțați foștii angajatori sau tutori universitari.
- Limbajul corpului – acordați o strângere fermă de mână intervievatorului (intervievatorilor) înainte și după sesiune. Odată ce sunteți așezat, așezați-vă în mod natural, fără să vă aplecați pe scaun sau să vă sprijiniți de birou. Pe parcursul interviului, amintiți-vă să zâmbiți frecvent și să mențineți contactul vizual.
- Claritate – răspunde la toate întrebările în mod clar și concis, evidențiind cele mai relevante abilități, experiențe și realizări ale tale. Este acceptabil să faceți o pauză înainte de a răspunde la o întrebare dificilă pentru a vă acorda timp de gândire sau pentru a cere clarificări dacă nu sunteți sigur ce înseamnă o întrebare. Când răspundeți, nu vorbiți prea repede.
Articol recomandat: Champions League Streaming LIVE: Transmisiuni In Direct AICI