Ani de speculații, zvonuri și rapoarte au condus până la acest moment. Astăzi, Apple a anunțat oficial noul iPhone SE 2020 înlocuitor pentru popularul iPhone 8, care a fost lansat în 2017.

Un ecran de 4,7 inci și un buton cu Touch ID

Noul iPhone de buget seamănă destul de mult cu smartphone-ul pe care îl înlocuiește, atât de mult încât majoritatea oamenilor abia vor putea observa diferența. Apple a păstrat ecranul LCD de 4,7 inci folosit pe dispozitivele iPhone 6 la iPhone 8, a eliminat stratul 3D Touch, a adăugat suport pentru conținut HDR10 și Dolby Vision.

Camera de pe spate este stabilizată optic, are mod portret și poate filma 4K la 60 FPS.

Potrivit anunțului oficial făcut de Apple, este a doua generație de iPhone SE, având același design ca iPhone 8, care are ecran de 4,7 inci, cu margini mari sus și jos și cu un buton fizic Touch ID. În esență, iPhone SE 2020 este un iPhone 8 cu un procesor mai bun și cu o cameră foto mai performantă, dar și cu un preț mai mic

Cat costa iPhone SE 2020

Prețul este unul mic pentru Apple și versiunea cu 64 GB are un preț de 399 de dolari în SUA, 449 de dolari pentru 128 GB și 549 de dolari pentru modelul cu 256 GB spațiu de stocare, iar cei care vor acest model, primul lansat de Apple în acest an, îl pot comanda începând de vineri, 17 aprilie. Va fi disponibil în trei variante: alb, negru și roșu.