Răspunsul scurt? Nimeni nu știe cu adevărat. Cu toate acestea, teoriile difera, iar forma familiară stilizată a inimii are o istorie lungă ca simbol al iubirii.

Inima iti bate mai repede cand vorbesti cu cineva pe care il iubesti? Știința dovedește că iubirea îți afectează inima, chiar dacă inima ta nu este acolo unde începe dragostea.

Este creierul uman unde se eliberează endorfinele de dragoste și petreci timp rumegând despre tipul sau doamna drăguță de care te-ai lovit la magazinul alimentar. Cu toate acestea, inima, nu creierul, reprezintă iubirea atunci când transpui dragostea din copilărie în caiete.

Există o multitudine de scenarii posibile despre modul în care forma inimii a devenit cunoscută drept simbolul iubirii. La cea mai de bază, forma inimii este un ideograf (un simbol grafic), care este cel mai adesea folosit pentru a exprima emoțiile iubirii și afecțiunii. Dar de ce forma inimii este simbolul general al iubirii? De unde a venit?

Nu există niciun răspuns definitiv cu privire la locul în care a apărut forma inimii sau de ce o folosim ca simbol al iubirii. Poate că are sens doar în timp ce inimile noastre merg în flăcări atunci când atingem pe cineva pe care îl iubim cu pasiune. Poate pentru că ne păstrăm cu drag amintirile despre iubirea platonică, familială și romantică în inimile noastre, nu doar în mintea noastră.