Atunci când aveți un scor de credit slab, vă puteți întreba cum puteți obține un credit cu istoric negativ. La urma urmei, cine ar împrumuta bani cuiva cu un rating de credit slab? Din fericire, există o mulțime de modalități de a obține un credit cu istoric negativ. Iar creditorii nebancari sunt deosebit de dispuși să împrumute bani persoanelor cu un istoric de credit slab.

Prin urmare, dacă aveți un istoric de credit negativ, este posibil să doriți să vă interesați mai întâi de creditorii nebancari. Creditorii nebancari nu sunt bănci. Ei nu trebuie să respecte reglementările bancare, așa că uneori pot oferi împrumuturi pe care băncile nu le vor atinge. Asta înseamnă că creditorii nebancari sunt un loc bun pentru a căuta împrumuturi chiar dacă aveți un istoric de credit slab.

Ce este un creditor nebancar?

Un creditor nebancar nu este o bancă. Un creditor nebancar este orice afacere care nu se încadrează în categoriile unor banci. Ca atare, creditorii nebancari pot oferi adesea împrumuturi pe care băncile nu vă permit să le obțineți. De asemenea, merită menționat faptul că o mulțime de creditori nebancari sunt afiliați ai unor bănci mai mari. Aceștia facilitează obținerea unui credit cu istoric negativ, deoarece au parteneriate cu multe tipuri diferite de creditori, astfel încât sunt șanse să găsiți unul care vă va acorda un împrumut chiar dacă aveți un istoric de credit slab.

De ce ați dori un împrumut nebancar?

Una dintre cele mai bune modalități de a obține un credit cu istoric negativ este să obțineți unul de la un creditor nebancar. De ce? Pentru că acești creditori sunt adesea mai dispuși să aprobe credit cu istoric negativ decât băncile. Unul dintre principalele motive pentru care ați dori un împrumut de la un creditor nebancar este pentru că adesea puteți obține o rată a dobânzii mai bună. Mulți creditori nebancari pot fi dispuși să ofere o rată a dobânzii mult mai mică, deoarece nu trebuie să respecte aceleași reglementări pe care le au băncile. Dacă doriți să obțineți o mașină nouă, o rată a dobânzii mai mică poate face o mare diferență. Iar dacă doriți să consolidați datoriile, o rată a dobânzii mai mică poate face o mare diferență în ceea ce privește suma pe care trebuie să o plătiți.

Cum să obțineți un împrumut nebancar dacă aveți un istoric de credit prost

Dacă doriți să obțineți un credit cu istoric negativ, veți dori să vă uitați mai întâi la creditorii nebancari. Mulți dintre acești creditori vor fi mai dispuși să vă obțină un împrumut cu un istoric de credit slab decât o bancă tradițională. Asta înseamnă că este posibil să puteți obține o rată a dobânzii mai mică la împrumut. Odată ce știți ce tipuri de creditori să căutați, următorul pas este să găsiți un creditor care să vă acorde un împrumut. Poate fi dificil să obțineți un împrumut dacă aveți un istoric de credit slab, dar cu siguranță nu este imposibil. De fapt, datele arată că majoritatea creditorilor nebancari vă vor permite să obțineți un împrumut dacă aveți un istoric de credit negativ.