Prima etapă pe care trebuie să o parcurgi este cea de simulare a creditului. Site-uri precum creditdoctor.ro îți permit să alegi suma dorită pentru a face o simulare, tipul de credit și/sau numărul de luni de rambursare. Rezultatul simulării rezumă astfel diferitele informații cu privire la suma de rambursat, perioda de rambursare, durata împrumutului și diferitele taxe și dobânzi percepute.

Dacă ești muțumit de una din ofertele afișate o poți alege și să validezi direct cererea pe site-ul online al instituției de credit. În urma acestei cereri, dosarul tău va fi studiat în detaliu de către instituția de credit. Vei primi rapid un răspuns de principiu care poate fi aproape imediat, în funcție de fiecare instituție de credit în parte. Atunci când cererea este aprobată, vei primi prin email un contract pe care îl vei trimite înapoi semnat, cu ajutprul semnăturii electronice, pe un site securizat. Deoarece etapele de securizare sunt importante de cele mai multe ori, clientul va primi un cod prin SMS, pe care îl va introduce pe platforma securizată pentru a valida cererea de credit.

Care sunt avantajele și dezavantajele oferite de un împrumut rapid nebancar?

O cerere de împrumut rapid nebancar online prezintă un avantaj major: nu mai ești nevoit să te deplasezi, totul se derulează din confortul casei tale. Un lucru care te ajută să nu pierzi timp prețios, mergând de la o bancă la alta în încercarea de a găsi oferta potrivită sau o bancă care să îți accepte dosarul.

Vei putea analiza ofeta de credite pentru rău platnici într-un mediu calm, seara, acasă sau când te afli în pauza de masă, la muncă. Te sfătuim să analizezi fiecare ofertă cu atenție pentru a o putea alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine, pe cea mai avantajoasă. Există numeroase comparatoare online care îți permit să studiezi mai multe oferte de credit în același timp. Un împrumut rapid nebacar este oferit mult mai rapid decât un credit clasic, oferit de o bancă tradițională.

Creditul rapid nebancar prezintă următorul dezavantaj: nu vei avea la dispoziție un consilier care să te sfătuiască să alegi un credit și să răspundă la eventualele nelămuriri. Pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu acest tip de credit acest lucru reprezintă un punct important. Din fericire, există totuși instituții care pun la dispoziția clienților un serviciu clienți disponibil pentru a le răspunde la toate întrebările și nelămuririle.

Efectuarea unei cereri de împrumut rapid nebancar este posibilă în ziua de azi fără să fii nevoit să de deplasezi. Asigură-te că împrumutul corespunde bugetului tău și că vei putea să îl rambursezi la data stabilită împreună cu instituția.