Dacă folosești și Revolut, și serviciile Banca Transilvania, vestea cea mai proastă vine abia acum: vei avea de plătit un comision pentru transfer bancar.

Banca Transilvania a anunțat în octombrie 2018 că actualizează condițiile generale de afaceri. Odată cu acest pas definește un nou tip de tranzacție cu cardul: transfer de bani. Ce a țintit Banca Transilvania a fost să impună comisioane pe top-up, adică transfer de bani din contul bancar în contul Revolut. Pică la grămadă și Orange Money, alt serviciu de plată și administrare bani.

Clienții Banca Transilvania au fost informați că, dacă folosesc cardurile de credit pentru a transfera bani în aplicații precum Revolut sau Orange Money, tranzacțiile vor fi comisionate precum o retragere de la bancomat.

Banca Transilvania definește o tranzacție cu cardul pentru plată de bunuri sau servicii doar ca o operațiune efectuată la terminalele POS de la comercianții care au afișate însemnele organizației internaționale sub emblema căreia a fost emis cardul (VISA sau Mastercard).

Odată cu acest pas, banca scoate de la achiziții de bunuri sau servicii tranzacțiile cu cardul pentru alte servicii financiare. Astfel, încărcarea cu bani a unui cont sau card, unei aplicații sau purul transfer de bani prin și dintr-o aplicație, dar și tranzacțiile pe internet cu scop de transfer de bani, vor fi comisionate.

Cât îți cere Banca Transilvania ca să folosești Revolut sau Orange Money

În cazul cardurilor de credit cu care se efectuează astfel de transferuri, Banca Transilvania a decis să aplice un comision egal cu cel de retragere de numerar de la bancomatele sau POS-urile proprii: 1% din valoarea tranzacției, dar cel puțin 2,5 lei.

În august, atenția era pe CEC Bank, prima bancă din România care s-a dovedit reticentă la noul sistem. Astfel, BT umple rândurile și se alătură CEC Bank și OTP Bank. Dar România nu e un caz aparte. Bănci din afară au tratat la fel serviciul fintech Revolut.

În fine, BT a mai decis înainte de comisionarea transferurilor să nu mai acorde mile de călătorie în cazul tranzacțiilor cu cardul BT Flying Blue pe care clienții le efectuau către aplicații și servicii de transfer de bani precum „Revolut, BRD Finance IFN, TSI-Paymentwall, Telecredit IFN, Libra Pay, Mobilo Finance, VivaCredit, Volt, M-pesa sau Orange Money”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here