Când vă planificați croaziera, probabil veți visa la zile pline de distracție în locații frumoase, activități nesfârșite la bord și oportunitatea de a vă relaxa. Pentru a vă bucura de toate acestea la maximum, veți dori să vă asigurați că dormiți bine. Din păcate pentru unii, a adormi și/sau a adormi se poate dovedi dificil în timpul unei croaziere.
Fie că este vorba despre schimbarea vremii, luminile puternice sau mișcarea navei, există o mulțime de motive pentru care s-ar putea să nu dormi la fel de bine ca acasă. Dacă nu dormi, îți va afecta starea de spirit și, în cele din urmă, vacanța.
Așadar, pentru a vă ajuta visele să pornească, am adunat cele mai bune 7 sfaturi pe care să le folosiți la următoarea croaziera.
1. Alegeți locația potrivită pentru cabina de pe o croaziera
Când vine vorba de alegerea locației potrivite pentru cabină pentru a se potrivi nevoilor dvs., sunt multe de luat în considerare. Deși ați putea fi dornic să alegeți o cameră mai aproape de acțiune sau vă doriți să aveți un balcon, preferințele ca acestea vor avea în cele din urmă un efect secundar asupra modului în care dormiți. A fi mai aproape de acțiune înseamnă mai puțin mers pe jos, dar o șansă mult mai mare de zgomot. Un balcon înseamnă aer proaspăt, dar si mai multă lumină în camera ta.
Dacă sunteți ușor deranjat de influențele exterioare, veți dori să acordați prioritate celei mai bune șanse de a dormi atunci când vă decideți locația cabinei. Dacă răul de mare este o problemă pentru dvs., urmăriți o cabină aproape de centrul navei și mai jos. Cu cât ești mai centrat, cu atât vei simți mai puțină mișcare. Linia de croaziera Royal Caribbean sugerează că un balcon vă va ajuta, de asemenea, deoarece „vă permite să vă concentrați în mod constant pe linia orizontului, care tinde să mențină ceea ce vedeți în sincronizare cu mișcarea navei”. Dar, așa cum am menționat anterior, balcoanele înseamnă mai multă lumină.
Dacă zgomotul te deranjează, atunci stai departe de zonele aglomerate de divertisment și de casele scărilor dacă cauți pace și liniște. De asemenea, punțile piscinei pot fi zgomotoase deasupra capului, așa că sub zonele cu trafic pietonal redus este cea mai bună alegere. Din fericire, companiile de linii de croaziera tind să aibă planuri de punte pentru a le vizualiza online, ceea ce înseamnă că puteți alege din timp.
2. Ascultă zgomotul alb
Dacă zgomotul navei ocupate încă afectează modul în care dormi, atunci ascultarea zgomotului alb este o opțiune excelentă pentru a îneca acele sunete externe. Zgomotul alb acoperă toate frecvențele audibile cu un șuierat sau un zgomot, sau, dacă vă amintiți, cu sunetul static pe care îl veți obține la radio sau la televizor.
Puteți reda zgomotul alb de pe telefon, din unele difuzoare portabile sau folosind una dintre cele mai bune căști cu anulare a zgomotului, în funcție de cât doriți să călătoriți. De asemenea, poate fi puțin incomod să dormi cu căștile pornite, așa că, dacă descoperi că asta împiedică somnul, este și o opțiune să aduci cu tine un ventilator portabil care creează un sunet similar cu zgomotul alb, deși nu este la fel de eficient.
3. Purtați o mască de ochi
În funcție de locația cabinei dvs., este posibil să fiți susceptibil să vă deranjeze lumina nedorită în timp ce încercați să dormiți. Pentru aceasta, cel mai bun sfat pe care îl putem da este să purtați o mască de ochi pentru a crea un mediu mai întunecat care, la rândul său, favorizează un somn mai bun.
O mască pentru ochi, precum Ostrichpillow, va ajuta la încurajarea producției de melatonină. Potrivit expertului în somn al lui John Hopkins, dr. Luis F. Buenaver, „Corpul tău produce melatonină în mod natural. Nu te face să dormi, dar pe măsură ce nivelul melatoninei crește seara, te pune într-o stare de veghe liniștită care ajută la promovarea somnului.”
4. Evita cofeina
Consumul de băuturi cu cofeină, cum ar fi cafeaua și băuturile energizante, poate părea opțiunea evidentă pentru a vă reîncărca bateria atunci când vă simțiți somnoros, dar va avea efectul opus atunci când încercați în mod activ să vă închideți ochii. Efectele secundare cunoscute ale consumului de cofeină includ, printre altele, anxietatea, insomnia și privarea de somn, ceea ce creează un cerc vicios de luptă pentru a dormi, simțirea nevoii de a bea cofeină pentru a rămâne treaz și, în cele din urmă, imposibilitatea de a dormi din nou.
Așadar, un sfat de top pentru a vă asigura că sunteți complet încărcat și că vă puteți bucura la maximum de experiența pe vasul de croaziera este să evitați consumul de cofeină sau cel puțin să o evitați prea aproape de ora de culcare. Este important să rețineți că poate dura până la 10 ore pentru ca cofeina să se elimine din sânge, așa că veți dori să planificați din timp.
5. Rămâi hidratat
Deși ar trebui să evitați băuturile cu cofeină pentru un somn mai bun, nu ar trebui să evitați apa. Navele de croaziera folosesc sisteme specializate pentru a menține aerul filtrat și proaspăt atunci când nu există ferestre deschise, dar acest lucru poate face ca aerul să devină uscat, ceea ce vă va face mai sete.
Merită să verificați dacă apa de la robinetul navei dvs. de croaziera este filtrată. Deși este încă sigur de băut dacă nu este, s-ar putea să nu aibă un gust foarte plăcut. Sfatul nostru este să umpleți o sticlă la restaurante și să o păstrați cu dvs., indiferent dacă vă împachetați una cu dvs. în bagaj sau să cumpărați una în timp ce la bordul navei depinde de dvs.
6. Găsiți temperatura potrivită
Te simți neliniștit dacă este prea cald sau prea frig noaptea? Apoi asigurați-vă că setați termostatul de cameră la o temperatură care vi se potrivește în timpul nopții. Potrivit Sleep Foundation, pentru a obține cel mai confortabil somn, veți dori să îl setați undeva în intervalul de 60 până la 68 de grade Fahrenheit (15,6 până la 20 de grade Celsius), în funcție de preferințele personale.
Dacă suferiți de temperaturi prea scăzute sau prea calde în timpul petrecut pe croaziera, somnul de noapte va fi slab afectat, ceea ce va avea un efect secundar asupra nivelului de energie din timpul zilei.
7. Încercați să respirați adânc și să meditați
În cele din urmă, respirația profundă și practicile de meditație, cum ar fi tehnica de scanare a corpului, se pot dovedi modalități excelente de a calma mintea și corpul și de a vă liniști într-un somn odihnitor. Există multe opțiuni online care merită explorate pentru a găsi ceea ce este cel mai bine pentru tine. Puteți citi cum s-a simțit Editorul nostru de somn după ce ați încercat cea mai bună meditație de somn profund de pe YouTube. Indiferent dacă este o aplicație, un videoclip YouTube sau WebMD, merită să exersați câteva minute în timp ce încercați să adormi.
Deși, dr. Herbert Benson, director emerit al Institutului Benson-Henry pentru Medicină Minte și Corp, afiliat la Harvard, recomandă că este mai plină de satisfacții să practici mindfulness în timpul zilei, în mod ideal timp de 20 de minute. Vorbind pentru Harvard Health, el spune, „ideea este de a crea un reflex pentru a aduce mai ușor un sentiment de relaxare. În acest fel, este mai ușor să evocați răspunsul de relaxare noaptea când nu puteți dormi.” Oricum, timpul investit în calmarea minții va ajuta la un somn mai bun.
Articol recomandat: Samsung a utilizat multe materiale reciclate în Galaxy Z Flip 5 și Fold 5
Sursa: tomsguide.com