Ai mancat la filme, ai auzit in microunde, dar probabil nu stii despre cum au ajuns floricelele sa fie gustarea principala atunci cand vizionati un film la cinematrograf.
Nu orice porumb este pentru popcorn
Trebuie sa stiti ca nu orice tip de porumb este destinat floricelelor, de fapt este nevoie de un tip special de porumb pentru a crea floricelele pe care le cunoastem astazi.
Popcorn este cel mai asemănător cu porumbul cu sâmburi mici, cu o textură dură și nu foarte mult amidon. Acea coajă exterioară dură ajută la crearea sunetului „pop”.
Istoria Popcornului
Cel mai vechi popcorn in varsta de 4.000 de ani a fost descoperit in 1948 in „Pestera liliecilor” din New Mexico.
Cercetatorii au descoperit ca este posibil ca oamenii de la granita Peruului in zona de nord, sa fi consumat floricele cu 6.700 de ani inainte. Potrivit lui Doleros Piperno, un cunoscut al Muzeului de Istorie Nationala, oamenii din regiunile Paredones si Huenta Prieta au gatit probabil acest tip de floricele invelindu-l si apoi prajindu-l direct peste flacari sau intr-un cuptor de pamant.
Popcorn … pentru micul dejun?
Înainte ca floricele să devină o gustare clasică, era de fapt un mic dejun clasic. La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, acesta a fost mâncat la fel cum ar fi în prezent cereale – măcinat și într-un bol cu lapte sau smântână.
Deci, ce îl face pop?
Acum va intrebati cum se transforma acea minuscula si impenetrabila bobita intr-o gustare moale? Totul are legatura cu amidounul din interiorul cochiliei dure a samburelui. Când sâmburele întâlnește căldură, amidonul din interior se transformă în abur, determinând extinderea acesteia.
Când devine prea mare pentru coajă, sâmburele dispare, transformându-l în interior și eliberând amidonul moale prins în interior. Amidonul din interior se poate extinde până la 40-50 de ori mai mare decât nucleul său inițial.